ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

21 Φλεβάρη: Ημέρα πανελλαδικής δράσης κατά των πλειστηριασμών-φωτογραφίες

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ:
Από την πανελλαδική δράση μας σε τράπεζες και συμβολαιογραφικά γραφεία. Συγκέντρωση στην οδό Κοραή και πορεία στη Βουλή.

Στα πλαίσια της δια νόμου καθολικής έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υλοποιήσαμε τις αποφάσεις μας για δράσεις στις τράπεζες: Εθνική τράπεζα, τράπ. Πειραιώς, τράπεζα Ελλάδος στην οποία συναντήσαμε και την πιο σκληρή καταστολή. Ο υπέυθυνος ασφαλείας (κατά δήλωσή του) της τράπεζας της Ελλάδος κάλεσε την αστυνομία και ταυτόχρονο έκλεισε όλες τις εισόδους/εξόδους της του κτηρίου. Μας απειλούσε με μηνύσεις και με τη βοήθεια μπράβων χειροδικούσε-φωτογραφίζοντάς μας ταυτόχρονα. Απέξω δε είχε έλθει η κλούβα προκειμένου να οδηγηθούμε στη ΓΑΔΑ-κατά τις επιθυμίες του κυρίου υπευθύνου. Μιάμισυ ώρα κράτησε η ομηρία και η τρομοκράτηση για μία δράση ειρηνική και καθόλα νόμιμη. Η αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν για τη δράση μας και μετά από επικοινωνία με το "κέντρο" μας επέτρεψαν να βγούμε, μη βρίσκοντας κάποιο νόμικό έρεισμα ούτε καν για την προσαγωγή μας. 

Η τράπεζα Ελλάδος με εποπτεύοντα τον κ. Στουρνάρα αποτελεί το οχυρό των μνημονιακών μηχανισμών. Η δράση μας ερμηνεύθηκε σαν κατάφωρη "προσβολή" των ιερών και των άβατων των δανειστών και των θεσμών.

Τελαυταίος σταθμός στις δράσεις μας το συμβολαιογραφικό γραφείο της κ.Δημητρέλλου Στυλιανής-οδός Ακαδημίας όπου είχε προγραμματισθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για χαμηλό χρέος στην Εθνική τράπεζα. Και εδώ 3 διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την είσοδο και είχαν διασκορπισθεί στους γύρω δρόμους, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.
Στις δράσεις στο νομό Αττικής συμμετείχαν συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς από κάθε γειτονιά. Στην Αθήνα στην πρωϊνή ζώνη των δράσεων κινητοποιηθήκαμε από κοινού με τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥΣΑ).

Στην απογευματινή διαδήλωση συμμετείχαν πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες από γειτονιές, σωματεία, η ΑΔΕΔΤ.
Φωτογραφίες: Το μπλοκ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας





 
 

 









δείτε επίσης το βίντεο από την παρέμβαση στην Τράπεζα Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: