ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Οι πλειστηριασμοί που έγιναν χθες στο ειρηνοδικείο Αθήνας θα ακυρωθούν

Οι πλειστηριασμοί που έγιναν χθες στο ειρηνοδικείο Αθήνας θα ακυρωθούν

Σϋμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν σήμερα (χθες) το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων. Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν σήμερα στους 14.

 
φωτο: έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο των αδελφών Σιμοπούλου 
(οδός Ακαδημίας χθες το πρωί)

 φωτο: έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο των αδελφών Σιμοπούλου 
(οδός Ακαδημίας χθες πρωί) 

 Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

 φωτο: ειρηνοδικείο Αθήνας χθες το απόγευμα
Τέλος, σήμερα ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ (ψέμα. Η οφειλή ήταν 1.448.250 ελβετικά φράγκα) και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες (ανακρίβεια: πρόκειται για 5 θέσεις στάθεμευσης σε εμπορικό κέντρο) και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.
Πως είναι δυνατόν ;

Να έχει παραβιασθεί κατάφωρα ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και η κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης να πανηγυρίζει για τους 12 πλειστηριασμούς που "έγιναν" χθες στο αστυνομοκρατούμενο ειρηνοδικείο Αθήνας.
Διακαής ο πόθος τους να δώσουν εξετάσεις στους θεσμούς, στους τραπεζίτες και στα κοράκια ότι είναι τα καλά μαθητούδια της λιτότητας, οι διαπρύσιοι κήρυκες της "ανάπτυξης", οι νεοφώτιστοι σταυροφόροι της καπιταλιστικής λεηλασίας.
 φωτο: ειρηνοδικείο Αθήνας χθες το απόγευμα

Όποιοι και αν είναι οι πλειστηριασμοί που έγιναν χθες είναι παράνομοι. Τα "κόλπα" τους δεν θα μας ξεγελάσουν. Αν ανεχθούμε αυτή την παράνομη διαδικασία, την καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος του δανειολήπτη που προβλέπεται από τους νόμους, δεν θάχουμε αύριο το δικαίωμα να αντιταχθούμε στη λεηλασία που μας περιμένει.

Οι Αγορές ονειρεύονται εκατομμύρια ξεσπιτωμένων
Το Χρηματιστήριο μύρισε αίμα
6,5% ανέβηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες οι μετοχές των τραπεζών γιατί ...άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η Ανάπτυξη τους δεν θα περάσει πάνω από τις ζωές μας.

 φωτο: ειρηνοδικείο Αθήνας χθες το απόγευμα

Το άρθρο 959 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

1. Τα κατασχεμένα πράγματα πλειστηριάζονται δημόσια ενώπιον συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση, ο οποίος ορίστηκε για τον πλειστηριασμό. Ο πλειστηριασμός διενεργείται ενώπιον του ίδιου συμβολαιογράφου που ορίστηκε αρχικά και στην περίπτωση πολλαπλών κατασχέσεων. Ο πλειστηριασμός γίνεται με την υποβολή γραπτών και ενσφράγιστων προσφορών και στη συνέχεια διαδοχικών προφορικών προσφορών κατά την παρ. 4. Κατά την έναρξη του πλειστηριασμού όλοι οι υποψήφιοι πλειοδότες οφείλουν με δήλωση προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, να διορίσουν αντίκλητο στην περιφέρεια του πρωτοδικείου του τόπου του πλειστηριασμού, στον οποίο μπορούν να γίνονται όλες οι επιδόσεις που αφορούν την εκτέλεση.
2. Ο πλειστηριασμός γίνεται στο κατάστημα του ειρηνοδικείου στην περιφέρεια του οποίου έγινε η κατάσχεση, εργάσιμη ημέρα Τετάρτη. Αν τα κατασχεμένα πράγματα βρίσκονται στην περιφέρεια περισσότερων ειρηνοδικείων, ο πλειστηριασμός γίνεται στο κατάστημα του ειρηνοδικείου, που ορίζει ο δικαστικός επιμελητής με την κατασχετήρια έκθεση. Αν ο πλειστηριασμός αφορά κινητά πράγματα ο πλειστηριασμός μπορεί να γίνει, κατά την κρίση του δικαστικού επιμελητή είτε στο ειρηνοδικείο του τόπου της εκτέλεσης είτε στον τόπο της κατάσχεσης είτε στον τόπο που φυλάσσονται τα πράγματα.
3. Οι γραπτές και ενσφράγιστες προσφορές, με ποινή ακυρότητας, δεν πρέπει να περιλαμβάνουν αίρεση ή όρο, είναι ανέκκλητες και υποβάλλονται, μαζί με την εγγύηση του άρθρου 965 παρ. 1 και το τυχόν πληρεξούσιο του άρθρου 1003 παρ. 2, στον υπάλληλο του πλειστηριασμού είτε στο γραφείο του την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα του πλειστηριασμού κατά τις ώρες 10 το πρωί έως 2 το απόγευμα, με σύνταξη σχετικής πράξης είτε την ημέρα του πλειστηριασμού στον τόπο του από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, οπότε καταχωρίζονται στην έκθεση του πλειστηριασμού. Ο υπάλληλος του πλειστηριασμού οφείλει κατά την έναρξη του πλειστηριασμού να καταχωρίσει στην έκθεσή του τα στοιχεία ταυτότητας των πλειοδοτών, που έχουν ήδη καταθέσει προσφορές, και τις εγγυήσεις τους. Στις 5 το απόγευμα και εφόσον δεν υπάρχει άλλος πλειοδότης, ο οποίος αναμένει να καταθέσει προσφορά, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού κηρύσσει περαιωμένη τη διαδικασία συγκέντρωσης των προσφορών και αμέσως μετά προβαίνει δημόσια στην αποσφράγισή τους, καταχωρίζοντας το περιεχόμενό τους στην έκθεσή του.
4. Αν υποβλήθηκε μία μόνο γραπτή προσφορά, τα πράγματα που πλειστηριάζονται κατακυρώνονται στο μοναδικό πλειοδότη, ακόμα και αν δεν παρευρίσκεται στον τόπο του πλειστηριασμού. Αν υποβλήθηκαν δύο ή περισσότερες γραπτές προσφορές, τα πράγματα που πλειστηριάζονται κατακυρώνονται σε εκείνον που προσφέρει τη μεγαλύτερη προσφορά. Αν οι περισσότερες αυτές προσφορές είναι ίσες, τότε η διαδικασία συνεχίζεται με την υποβολή προφορικών προσφορών προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού.
5. Ο υπάλληλος του πλειστηριασμού μετά την ολοκλήρωση των προφορικών προσφορών προβαίνει στην κατακύρωση, αφού προηγουμένως προσκαλέσει τρεις φορές για μεγαλύτερη προφορική προσφορά. Σε περίπτωση ίσων γραπτών προσφορών με τη μεγαλύτερη τιμή, χωρίς να υποβληθεί προφορική προσφορά, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού διενεργεί αμέσως κλήρωση, από την οποία αναδεικνύεται ο υπερθεματιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: