ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από τότε που ο συμβολαιογραφικός κλάδος ανέλαβε τη μεγάλη μπίζνα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ο σύλλογος των συμβολαιογράφων Αττικής και Νήσων δια στόματος του προέδρου του αλλά και άλλων μεγαλοσυμβολαιογράφων ξεδίπλωσε μια εκστρατεία λάσπης, συκοφάντησης και προβοκάτσιας κατά των κινημάτων των πλειστηριασμών. 
Εξηγήσιμο είναι. Η ομάδα των μεγάλων συμβολαιογραφικών γραφείων που εργολαβικά έχει αναλάβει εδώ και κάποια χρόνια τους πλειστηριασμούς με επισπεύδοντες τις τράπεζες κυρίως αλλά και μεγάλους επενδυτές του real estate έβλεπε καθημερινά τις "δουλειές" της να μειώνονται λόγω της αντίστασης των κινημάτων αλλά και της πλειοψηφίας του κοινωνικού στρώματος που πλήττεται ή κινδυνεύει από την αρπαγή της περιουσίας του που απέκτησε με κόπους ετών, σε όφελος των τραπεζών.

Από το ρόλο της και μόνο αυτή η μειοψηφική ομάδα των πλειστηριογράφων έχει σταθεί απέναντί μας. Είναι ταγμένη στις υπηρεσίες των τραπεζών, του φορομπηχτικού μηχανισμού του κράτους, των μεγάλων επενδυτών. Οφείλει την οικονομική της "άνθηση" στις υψηλές αμοιβές από κάθε πλειστηριασμό (1,5%) για κάθε σπίτι, χωράφι, οικόπεδο που χάνεται. Και όσο πιο μεγάλο είναι το ποσό που εκποιείται το ακίνητο, τόσο μεγαλύτερη και η αμοιβή. Άλλωστε αυτό δείχνουν οι πρόσφατες πραγματοποιήσεις πλειστηριασμών στα κρυφά και παράνομα, εκτός του προβλεπόμενου χώρου των ειρηνοδικείων, που έχουν καταγγελθεί από τα κινήματα των πλειστηριασμών αλλά και τους ίδιους τους παθόντες και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, πράγμα το οποίο ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων θέλει να ξεχνά. 

Εκείνο όμως που αποκαλύπτει περίτρανα την υποκρισία και τα ψεύδη στα όσα καθημερινά εκστομίζει στα ΜΜΕ των τραπεζιτών ο κ. πρόεδρος αλλά και όσα μέλη τον περιτριγυρίζουν είναι η ρητή και κατηγορηματική υπόσχεσή τους προς όσους είναι ταγμένος να υπηρετεί  πως με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα σταματήσει και αυτή η κουτσουρεμένη αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δηλαδή πολύ σύντομα. 
Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Ρούσκας ενώπιον μελών της πρωτοβουλίας μας που τον επισκέφθηκαν στο συμβολαιογραφικό σύλλογο στις 30 Μάη 2017. Λίγους μόνο μήνες κράτησε η κοινωνική ευαισθησία της παρέας των μεγαλοσυμβολαιογράφων και η "αντίστασή" τους απέναντι στη λαίλαπα της υφαρπαγής που έρχεται. Η κοινωνική ευαισθησία τους που τόσο προβάλλεται στα ΜΜΕ εξανεμίσθηκε εν μια νυκτί και τη θέση της πήρε η ωμή απειλή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όποια κεραμίδα έχει απομείνει πάνω από τα κεφάλια των θυμάτων μιας μεθοδευμένης φτωχοποίησης.

Πέραν αυτών σε σημερινή (13/6) ανακοίνωση του συλλόγου διατυπώνονται ευθείες απειλές προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών πως ...
Προτιθέμεθα άμεσα, κατόπιν λήψης των σχετικών αποφάσεων από τα θεσμικά μας Όργανα, να επανακαθορίσουμε τη στάση μας σχετικά με την αποχή μας από τη διενέργεια πλειστηριασμών με ουσιαστικό γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας. 
Το μήνυμα εστάλη. Ας μην διαλαλεί πλέον την ξεφτισμένη "ευαισθησία" του ο κ. πρόεδρος: Η όποια αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για ένα μικρό διάστημα δεν ήταν αποτέλεσμα καμμιάς ευαισθησίας της διοίκησης του συλλόγου αλλά αποτέλεσμα της πάλης των κινημάτων στα ειρηνοδικεία ενάντια στην αρπαγή των λαϊκών παρουσιών. Και αυτή θα συνεχισθεί πιο μαζική και πιο δυναμική.

Η σημερινή ανακοίνωση και ο κομπασμός με τον οποίο διαβεβαιώνει ο κ. Ρούσκας τα αφεντικά του ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται στα συμβολαιογραφικά γραφεία "χωρίς κανένα φόβο" είναι και το μέτρο της κοινωνικής αναλγησίας που διέκρινε και διακρίνει την κλειστή κάστα των μεγαλοσυμβολαιογράφων. Μια ματιά στους πλειστηριασμούς που γίνονται κάθε βδομάδα είναι αρκετή για να μετρήσουμε πόσα είναι αυτά τα γραφεία και σε ποιά τράπεζα το καθένα από αυτά παρέχει τις αποκλειστικές του υπηρεσίες. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία του συμβολαιογραφικού κόσμου που αρνείται να διεκπεραιώσει τη βρώμικη δουλειά ήλθε η ώρα να διαχωρίσει τη θέση του από την κυρίαρχη ομάδα των μεγαλοσυμβολαιογράφων, να συστρατευθεί μαζί μας ενάντια στη λεηλασία των λαϊκών περιουσιών, στην ερήμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αρπαγή της γης φτωχοποιημένων αγροτών.

Τα ψεύδη και οι προβοκάτσιες του κ. Ρούσκα
Στη συνέντευξη -όνειδος για τον συμβολαιογραφικό κόσμο- που έδοσε ο κ. Ρούσκας στο ραδιόφωνο του Real FM στις 8 Ιούνη (ακούστε το ηχητικό στο link http://www.real.gr/audiofiles/610902.mp3) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Σήμερα σε όλη τη χώρα το 80% των πλειστηριασμών πραγματοποιούνται κανονικά !!!.
Εδώ ο κ. Ρούσκας ή μας λέει ψέματα ή αποκαλύπτει μια μεγάλη και πικρή για την κοινωνία, τον ίδιο κα τα μέλη του συλλόγου του αλήθεια. Ποιά είναι αυτή ;

Με ημερομηνίες τέλεσης από την 1/1/2017 και έως την 10/6/2017 είχαν αναρτηθεί στην κατά νόμο οικεία ιστοσελίδα των πλειστηριασμών https://deltio.tnomik.gr/ 1233 πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας *. Λαμβανομένου υπόψη ότι στα ειρηνοδικεία Αττικής και στα ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου (Κρήτης), όπου τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δεν επιτρέπουν κανέναν σχεδόν πλειστηριασμό παρά μόνο για απαιτήσεις εργαζομένων, διατροφής, κ.α (συνολικά ένας ελάχιστος αριθμός της τάξης του 5%) έχουν αναγγελθεί 743 πλειστηριασμοί (δηλαδή ποσοστό της τάξης του 60,25% απί του συνόλου όλης της χώρας) απομένει ένα 40% (και το οποίο στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο καθότι και σε άλλα ειρηνοδικεία μικρότερων πόλεων τα κινήματα αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς). Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι και αυτό το 40% έχει πραγματοποιηθεί, απέχει κατά πολύ από το ποσοστό 80& που δίνει ο κ. Ρούσκας. Επομένως ή ψεύδεται ή οι πλειστηριασμοί αυτοί έγιναν εκτός των αιθουσών των ειρηνοδικείων. Ας επιλέξει ο κ. Ρούσκας μεταξύ του ψεύδους και της πικρής αλήθειας: ότι δηλαδή οι πλειστηριασμοί γίνονται στα κρυφά εκτός των χώρων που προβλέπονται από το νόμο.
*ένα ποσοστό της τάξης του 6% δεν ανακοινώνονται στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα αλλά κοινοποιούνται εντύπως στα Δελτία Δικαστικών Δημοσιεύσεων τα οποία καθημερινά παρακολουθούμε.

-Απεφάνθη ο κ. Ρούσκας πως ο εισαγγελέας αθώωσε την κατηγορουμένη συμβολαιογράφο για βιαιοπραγία κατά ενός μέλους του κινήματός μας στο ειρηνοδικείο Αθήνας την 7/6/2017. Δηλαδή κ. Ρούσκα η μή παραπομπή στο αυτόφωρο συνιστά αθώωση ; Η οποία μη παραπομπή έγινε ακριβώς και νομότυπα λόγω της ιδιότητος της συμβολαιογράφου… Η μήπως η εκ προοιμίου "αθώωσή" σας κ΄Ρούσκα είναι εντολή προς πάσα κατεύθυνση ;

-Ανέφερε ο κ. Ρούσκας με αφορμή το επεισόδιο στο κυλικείο του ειρηνοδικείου Αθήνας πως μέλη των κινημάτων εισέβαλαν στο κυλικείο ισχυριζόμενα ότι η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος κάνει ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. 
Γνωρίζετε καλά κ. Ρούσκα πως κανείς από το κίνημα δεν ισχυρίσθηκε αυτό αλλά ότι μέσα στα κυλικεία, σε σκοτεινούς διαδρόμους και έξω από τα ειρηνοδικεία έχουν γίνει και καταγγελθεί πλειστηριασμοί "στο πόδι", χωρίς την τήρηση καμμιάς από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Το έχουμε δεί και μάλλον το υπαινιχθήκατε ισχυριζόμενος ότι το 80% των πλειστηριασμών γίνονται κανονικά…

Τα όποια στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός.
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών
Αθήνα, Ιούνης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: