ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Οι συμβολαιογράφοι επέλεξαν στρατόπεδο. Εμείς με ποιούς θα πάμε ;

αναδημοσίευση από Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων

Στις 30 Μάη ο συμβολαιογραφικός κόσμος δια στόματος του προέδρου του κ. Ρούσκα είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στη συνέχιση της (μερικής) αποχής των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς κατοικιών αφότου αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Δηλαδή όλα στο σφυρί. Τη δήλωση αυτή έγινε παρουσία μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών σε επίσκεψή της στα γραφεία του συλλόγου συμβολαιογράφων.

Η μερική αποχή των συμβολαιογράφων από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κηρύχθηκε απαιτώντας από την κυβέρνηση την προστασία της πρώτης κατοικίας (σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, στις 11/10/2016, δείτε στο link http://dikaex.blogspot.gr/2016/10/12102016_11.html). Βέβαια οι βαθύτερες αιτίες της κίνησης αυτής δεν ήταν η προστασία των κατοικιών του κοινωνικού συνόλου αλλά τα γεγονότα που προηγήθηκαν. 
Συγκεκριμένα τόσο στις 5/10/2016 όσο και στις 28/9/2016 στο ειρηνοδικείο Αθήνας κυρίως αλλά και στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, συμβολαιογράφοι που αποπειράθηκαν να κάνουν πλειστηριασμούς εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τις αίθουσες των ειρηνοδικείων. Έκτοτε η αποχή συνεχίσθηκε πάντα με πρόσημο τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία του συμβολαιογραφικού κόσμου.

Άιφνης στις 30 Μάη και παρότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμμία πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η ευαισθησία αυτή εξανεμίσθηκε. Την επομένη κιόλας ανακοινώθηκε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η λεπτομερής διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προφανώς οι κ.κ. συμβολαιογράφοι αισθάνονται πιο ασφαλείς στα "σπίτια" τους από ότι στις αίθουσες των ειρηνοδικείων. Ο καιρός θα το δείξει.

Το ΟΧΙ στη συνέχιση της αποχής είναι ένα μεγάλο ΝΑI στη συμμετοχή των συμβολαιογράφων στην μεγάλη λεηλασία που επέρχεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν έχουμε αυταπάτες για τη μερίδα εκείνη των συμβολαιογράφων που είναι ταγμένη στο να υπηρετεί τα συμφέροντα του real estate, των εργολάβων και των τραπεζών. Της "στοίχισε" αρκετά η αποχή από το μεγάλο φαγοπότι της ακίνητης περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων πολιτών και επιχειρήσεων. Και την απώλεια αυτή ήλθε kαιρός να την αναπληρώσουν.

Δυστυχώς για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμβολαιογράφων μια δράκα από αυτούς κατορθώνει και ταυτίζει τον κλάδο με τους μηχανισμούς εξανδραποδισμού της κοινωνίας.

Εμείς με ποιούς θα πάμε ;
Για ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς κοινοβουλευτικής ή μη το θέμα των πλειστηριασμών υποτιμήθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στον πάτο της ατζέντας των "αγωνιστικών" τους προτεραιοτήτων. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το χτύπημα στη συσωρευμένη υπεραξία της εργασίας χιλιάδων εργαζομένων και επαγγελματιών, η αρπαγή του τελευταίου περιουσιακού τους στοιχείου μέσω της μεθοδευμένης πτώχευσης και υπερχρέωσης είναι ένα θανατηφόρο χτύπημα που αδρανοποιεί, διαβρώνει, καταστέλλει και τρομοκρατεί όχι μόνο την άτυχη οικογένεια που θα πληγεί άμεσα αλλά όλο το κοινωνικό σύνολο.

H λεγόμενη αντικαπιταλιστική αριστερά μέσα από τη γραμμική ανάγνωση της "κρίσης" που επιβάλλεται εδώ και 7 χρόνια, ανήγαγε τον αγώνα για τα εργασιακά, τις δωρεάν μετακινήσεις, το προσφυγικό, τον φασισμό σαν την πρώτη και μόνη προτεραιότητα. Αγνοεί ότι στον άστεγο έχει ανακληθεί η ανάγκη της μετακίνησης, το δικαίωμα στην εργασία. Κανένας άστεγος δεν μπορεί να είναι στρατεύσιμος στον αγώνα κατά του φασισμού, κανένας άστεγος δεν μπορεί να εξοφλήσει τις ευαισθησίες του για το προσφυγικό. 
Ένας άστεγος, ένας υπερχρεωμένος, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του κατά κανόνα έχει περιπέσει σε κατάσταση απομόνωσης, παραίτησης. Δεν τον ενδιαφέρουν καν οι "αγώνες" για τις καταλήψεις, για τις κλεμμένες εργατοώρες, για την ακρίβεια, για την υγεία και την παιδεία. Ένας άστεγος, ένας εν δυνάμει άστεγος έχει αποπεμφθεί από το κοινωικό σύνολο. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά: στα ειρηνοδικεία, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις. Αυτό το νέο κοινωνικό στρώμα που επιχειρούν να δομήσουν οι θεράποντες της κρίσης είναι ή θα γίνει η πιο μαζική αλλά άφλογη-άρα ακίνδυνη- κοινωνική μάζα.

Η ταξική ανάλυση δεν θα ασχοληθεί με τα τοξικά, για την ανθρωπότητα, απόβλητα του καπιταλισμού...προέχει η ιδεολογική καθαρότης, προέχει να επιλέξουμε με "ταξικά κριτήρια" ....ποιούς θα υπερασπιστούμε στα ειρηνοδικεία...

Και τώρα ας συνεχίσουμε την πάλη μας κατά του φασισμού...

υγ.
Μια φίλη μας σύστησε αυτό, ας το δούμε-ακούσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: