ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Δένδια οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνος" το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην οριστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ακολουθώντας το πλαίσιο που θέτουν οι νόμοι της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ήτοι τον κώδικα δεοντολογίας και το ελάχιστο εισόδημα διαβίωσης. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει: Πακέτο ρυθμίσεων για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας αναμένεται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας μετά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση:
1. Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον "νόμο Κατσέλη"
2. Ευνοϊκες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών).
3. Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης (Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας).
4. Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα (Νόμος Δένδια για επιχειρηματικά δάνεια).

Να σημειωθεί ότι τα "κόκκινα" δάνεια έχουν εκτοξευθεί στα 84 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ το έτος 2014 είχαν φτάσει στα 78,5 δισ. ευρώ.
****

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι κάθετα αντίθετες με την εκφρασμένη βούληση των κινημάτων κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, με τις ανάγκες του λαού και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. 

Ακόμη είναι αντίθετες και με τις προεκλογικές διακηρύξεις της νυν κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ν' αντισταθούμε σε κάθε μέτρο, ρύθμιση και νόμο που απλά θα ανανεώνει τους νόμους και το καθεστών των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Δείτε εδώ τί ζητούν τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: