ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οδηγία απ' το υπουργείο Δικαιοσύνης στους συμβολαιογράφους του Ηρακλείου: Παγώστε τους πλειστηριασμούς


Να παγώσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ζήτησε με έγγραφη οδηγία του προς τους συμβολαιογράφους του Ηρακλείου, και προφανώς όλης της χώρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης. Την εξέλιξη αυτή έκαναν γνωστή χθες συμβολαιογράφοι της πόλης στους εκπροσώπους της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Έτσι, οι χθεσινές διαδικασίες κηρύχτηκαν άγονες.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, άγονοι κατέληξαν οι χθεσινοί πλειστηριασμοί, μιας επιχείρησης στους Κουνάβους (από την Εθνική Τράπεζα), μιας οικοδομής (υπόγειο με ισόγειο) στον Πόρο (από την Proton Bank), ενός οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων στους Αθανάτους (από την Proton Bank), ενός οικοπέδου με μεζονέτα 122 τμ στην Φοινικιά (από την Proton Bank), ενός ξενοδοχείου στον Ανισσαρά και ενός οικοπέδου 8 στρεμμάτων με κτίσμα 104 τμ στην Σταλίδα (από την Παγκρήτια Τράπεζα), οι αποθήκες σούπερ μάρκετ της Κρήτης στις Μαλάδες (από την Pro Bank). Εκποιήθηκε μια υπόγεια αποθήκη στον Μασταμπά από την Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης εκποιήθηκε μια κατοικία που ανήκε σε τέσσερα μέλη μιας οικογένειας εξ αδιαιρέτου από τον ένα ιδιοκτήτη,δικηγόρο στο επάγγελμα, ο οποίος προκάλεσε την οργή των παρευρισκομένων πολιτών και των αστυνομικών με την απαίτησή του οι τελευταίοι να απομακρύνουν τους πάντες από τον χώρο του ειρηνοδικείου.

Όπως μας ενημέρωσαν οι συμβολαιογράφοι, αναφέρει η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, τους εστάλη e-mail από το υπουργείο με το οποίο τους ζητούν να παγώσουν τους πλειστηριασμούς των πρώτων κατοικιών μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης. "Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο,η ΛΣΠ χαιρετίζει θετικά αυτή την κίνηση της κυβέρνησης αλλά δηλώνει απερίφραστα ότι συνεχίζει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών όλης της ακίνητης περιουσίας του λαού από τράπεζες και δημόσιο μέχρι αυτοί να ακυρωθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: