ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Τα εφιαλτικά στοιχεία ΙΚΑ – ΚΕΑΟ:23.109 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε 14 μήνες


Τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, τα οποία εκδόθηκαν την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, και «θάφτηκαν» για προεκλογικούς λόγους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι ενδεικτικά και περιγράφουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. Μέσω ΚΕΑΟ, μέσα σε μόλις 14 μήνες υπήρξαν συνολικά 23.109 εντάλματα, κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις.

Ο αριθμός – «μελανό ρεκόρ» ακούγεται απίστευτος. Όμως, είναι πραγματικός και προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα έργα και τις ημέρες του ΚΕΑΟ τους προηγούμενους 14 μήνες (από Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014) προκύπτουν τα εξής:

-Εκδόθηκαν 12.979 εντάλματα κατάσχεσης,
-Πραγματοποιήθηκαν 859 κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας,
-Εγιναν 7.804 κατασχέσεις κινητής περιουσίας,
-Πραγματοποιήθηκαν 1.161 πλειστηριασμοί και
-Κατεγράφησαν 306 πτωχεύσεις.

Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2014 οι ρυθμοί εργασιών του ΚΕΑΟ, πιθανώς λόγω των πολιτικών εξελίξεων οι οποίες διαφαίνονταν, μειώθηκαν και αρκετοί οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, εύκαιρα γλύτωσαν ό,τι τους απέμεινε.

Φυσικά, εάν οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονταν την επομένη των εκλογών, η εφιαλτική πραγματικότητα που έζησαν οι μικρομεσαίοι θα συνεχιζόταν και, μάλιστα, με μεγαλύτερη ένταση.

Τι είναι το ΚΕΑΟ

Το ΚΕΑΟ ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι:

α) η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,

β) η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), που θα περιλαμβάνει το ύψος των οφειλόμενων ποσών, την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων.


πηγή: nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: