ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ενάντια στους πλειστηριασμούς, σε κάθε γειτονιά!



Η τρόικα απαιτεί, η κυβέρνηση δήθεν αντιστέκεται, αλλά από χθες διαρρέουν, ότι θα περάσουν την μερική άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών Α' κατοικίας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όντας σίγουροι, ότι αυτό το "καλό" μέτρο, δεν θα περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία. Οι πλειστηριασμοί Α' κατοικίας έρχονται, αν και οι πλειστηριασμοί έχουν έρθει ήδη, για μη πρώτη κατοικία, επαγγελματικούς χώρους, αλλά και χρέη προς τρίτους εκτός τραπεζών.

Βέβαια, τα χρέη στις τράπεζες με ενυπόθηκα δάνεια, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, και άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, εκτός ότι αφορά δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, θα δημιουργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χιλιάδες άστεγους. Ότι πιο δραματικό!

Αλληλεγγύη, όχι φιλανθρωπία!

Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, κάποιοι συμπολίτες μας, έχουν εδώ και πολύ χρονικό διάστημα. έχουν φτιάξει πρωτοβουλίες, κατά των κατασχέσεων. Αυτή η λαμπρή πρωτοπορία (τέτοιες πρωτοπορίες χρειαζόμαστε), σε Αθήνα, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, έχουν σταματήσει πλειστηριασμούς, για χρέη ανέργων ή χαμηλόμισθων σε τρίτους. Μιλάμε για πρωτοβουλίες, όπου τα άτομα που τις απαρτίζουν, όχι μόνο το κάνουν χωρίς κάποια υλική ανταμοιβή, αλλά αντίθετα βάζουν και χρήματα από τις τσέπες τος, για μετακινήσεις, και διάφορα δικαστικά έξοδα.

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, πέραν της σωτηρίας των σπιτιών συμπολιτών μας, δίνουν και το μήνυμα της αλληλεγγύης, όχι της φιλανθρωπίας, και εδώ πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι. Το ζήτημα δεν είναι, για έναν που απειλείται με κατάσχεση, απλά να σώσει το σπίτι του. Δεν πρέπει, αυτός ο συμπολίτης να μείνει εκεί, και να ξαναβολευτεί στον καναπέ. 

Για να σώσει το σπίτι του, πρώτον οφείλει να κινητοποιήσει και ο ίδιος την γειτονιά του, τους συγγενείς και φίλους του. Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, τα μέλη των παραπάνω πρωτοβουλιών, ως αυτόκλητοι 'Ζορό", δηλαδή 10-20 γενναίοι που θα αφιερώσουν την ζωή τους, για να σώνουν σπίτια άλλων.....Αυτοί οι ήρωες, θέλουν υποστήριξη..Μετά το πρώτο σπίτι που θα σώσουν, στην δεύτερη περίπτωση που θα συναντήσουν, να είναι 50! Και ακριβώς, αυτές οι "νέες προσθήκες", θα πρέπει να είναι, ο άνθρωπος που γλίτωσε πριν το σπίτι του, μαζί με την γειτονία και τους φίλους του.

Η ντροπή της οφειλής στην τράπεζα, δεν είναι δική σου, αλλά της τράπεζας και της κυβέρνησης!

Το πρώτο βήμα, για να μπορέσει αν συγκροτηθεί ένα ευρύ, λαϊκό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι να παρουσιαστεί το πρόβλημα σε όλο του, μέγεθος, και όχι να φανούν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι συμπολίτες μας, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα του "ξεσπιτώματος" θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Δυστυχώς, μετά από 3 χρόνια, άσκησης αντιλαϊκών μέτρων, με μειώσεις μισθών, αύξηση φορολογίας, και πρόκλησης χιλιάδων λουκέτων η αδυναμία αυτών των συμπολιτών μας, να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις στις τράπεζες είναι απολύτως δικαιολογημένη. Είναι δυνατόν άλλωστε, να μπορεί να πληρώσει κάποιος το δάνειο του,ενώ είναι άνεργος;; ενώ παίρνει τον μισό μισθό ή την μισή σύνταξη, από αυτή που έπαιρνε πριν 3 χρόνια;; Και ενώ έχει κοπεί το εισόδημα, το κόστος ζωής να ανεβαίνει σταθερά, αλλά και η φορολογία να είναι ληστρική, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, εσύ αδελφέ που κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου, μην κρύβεσαι άλλο. Δεν είσαι μπαταχτσής, κακοπληρωτής, απατεώνας. Δήθεν σου έκοψαν το εισόδημα, για να σωθούν οι τράπεζες που χρεοκόπησαν, χωρίς να έχεις καμία ευθύνη εσύ, αλλά οι κυβερνήσεις που άφηναν τους τραπεζίτες, να διαχειρίζονται λεφτά που εξαρχής δεν ήταν και δικά τους. Έχουμε δώσει στις τράπεζες 220 δις ευρώ, εγώ, ο γείτονας, και κυρίως ΕΣΥ. Δεν μας ρώτησαν Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, αν θέλουμε να τους τα χαρίσουμε άνευ όρων.

Οι τράπεζες υπάρχουν, με τον λάθος τρόπο που λειτουργούν ακόμα, εξαιτίας σου. Οφείλουν να σου κουρέψουν το δάνειο...Και αν δεν το κάνουν οι ίδιες, οφείλει να το κάνει αυτό μία κυβέρνηση, που σέβεται τον λαό της!

Δράση, τώρα, στις γειτονιές, με γειτονιές αντίστασης!

Ήδη αναφέραμε, ότι κάποιες πρωτοβουλίες ανά πόλεις υπάρχουν, αλλά η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών θα αφορά τόσα σπίτια, που μιλάμε για πολλές περιπτώσεις, ανά γειτονία μεγάλης η μικρότερης πόλης, ακόμα και χωριά. Είναι αδύνατον, κατ'εμενα να σωθούν όλα τα σπίτια συμπολιτών μας, με τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες.

Είναι ανάγκη, από αύριο ακόμα, άνθρωποι, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, κόμματα, να αλωνίσουν τις γειτονιές τους. Να βρούμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, αλλά να πείσουμε και τους υπόλοιπους για τηνανάγκη της επίδειξης αλληλεγγύης, και να φτιαχτούν, ακόμα και πριν τελειώσει ο χρόνος, λαϊκές επιτροπές κατά των πλειστηριασμών σε κάθε γειτονιά. Να μάθουμε για ποιους θα παλέψουμε, να πούμε σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα, ότι πρέπει να κινητοποιηθούν πέρα και από το προσωπικό τους πρόβλημα, και αυτές οι επιτροπές να αναλάβουν δράση.

Τι δράσεις;

Καταγραφή περιπτώσεων, ανεύρεση και επικοινωνίες με δικηγόρους που θα στηρίξουν τους αγώνες μας(είναι πολλοί, πιστέψτε με), συγκρότηση ομάδων παρέμβασης παρεμπόδισης πλειστηριασμών, ομάδες ενημέρωσης για να μπορούμε να έχουμε το μεγαλύτερο, δυνατό και πλατύ μέτωπο. 

Και βέβαια, αυτές οι λαϊκές επιτροπές, θα μπορούν αν ασχοληθούν με συμπολίτες μας, που τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, ή ακόμα δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ.

Αυτός είναι ο δρόμος. Από τον καναπέ δεν σωζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: