ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία στην Καλαμάτα ενάντια σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος


Γιώργος Σοφρωνάς, Ηλίας Μαυρέας, Βαγγέλης Μάινας, Βαγγέλης Ποτέας, 
Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Βεργινάδη και Ευγενία Χριστίνα Λουκαρέα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Η ίδρυση κίνησης που θα έχει ως σκοπό να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τα σπίτια τους, να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό, είναι ο στόχος της συνάντησης στην οποία καλούνται αύριο, Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, οι ενδιαφερόμενοι. Οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση αυτής της κίνησης έδωσαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να κρατήσει ο κόσμος την αξιοπρέπειά του.

Η συνάντηση θα γίνει στις 7.30 σήμερα 18/12 το απόγευμα.

Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Μάινας, η επιτροπή πρωτοβουλίας για την ίδρυση της κίνησης απαρτίζεται από ανθρώπους με διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση με κοινό σκοπό όμως την αντίδραση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Ο κ. Μάινας τόνισε ότι σήμερα είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πολιτικές για τη διαφύλαξη όσων μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η κατοικία.

Ο Βαγγέλης Ποτέας, δημοσιογράφος που απολύθηκε παράνομα από την ΕΡΤ χωρίς καν να του έχει καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σκοπό να κινητοποιήσει τη βάση της κοινωνίας, ώστε να προχωρήσει σε κινηματικές δράσεις και να υψώσει ασπίδα προστασίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο δικηγόρος Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα, που προστατεύει την κατοικία των ανθρώπων. Σημείωσε επίσης ότι ενώ η απελευθέρωση των πλειστηριασμών προβάλλεται ως μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον τελικά το βλάπτει γιατί θίγει το κοινωνικό συμφέρον.

Ο γιατρός Ηλίας Μαυρέας είπε ότι οι κύριοι υπεύθυνοι της δραματικής κατάστασης που βιώνει η κοινωνία, συμπεριφέρονται ως κατήγοροι και έχουν βάλει τον κόσμο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάτι που τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει με δράσεις αλληλοβοήθειας και μαχητικές ενέργειες.

Η δικηγόρος Μαρία Βεργινάδη σημείωσε ότι το κράτος συμπεριφέρεται στους πολίτες του σαν να είναι εγκληματίες, παρότι τους έχει φέρει σε δεινή κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ακόμη η φοιτήτρια της νομικής Ευγενία Χριστίνα Λουκαρέα και ο γιατρός Γιώργος Σοφρωνάς.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: