ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ και ΚΡΑΤΟΥΣ

Επικοινωνήστε Μαζί μας: email: plistiriasmoistop@gmail.com.


Σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/dikaex2


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δίνουμε στοιχεία ατόμων για τα οποία γίνεται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.




Μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στην ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας μας, τόσο για να ενημερωθεί για θέματα πλειστηριασμών-κατασχέσεων όσο και να συμμετέχει στις δράσεις μας.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση "Πολίτες σε δράση - Οικολόγοι Πράσινοι δημοτ. παράταξη Χαϊδάρι: Όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


"Πολίτες σε δράση - Οικολόγοι Πράσινοι δημοτ. παράταξη στο Χαϊδάρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 

Ο Κυβερνητικός θίασος ή ακριβέστερα το περιοδεύον "μπουλούκι", συνεχίζει τις κακότεχνες παραστάσεις του με τη χιλιοπαιγμένη ιλαροτραγωδία "success story" 

Καθώς οι υποβολείς - τροϊκανοί επιβάλλουν κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους και αλλιώτικα μασκαρέματα, οι πειθήνιοι ‘’πρωταγωνιστές’’ υπηρετούν πιστά το έργο, εκστομίζοντας μονίμως τη μία και μοναδική ατάκα που πλέον τους απόμεινε και έχουν αποστηθίσει καλά: «Πρωτογενές πλεόνασμα». 

Απέναντι στις εκατόμβες των ανέργων και του εργασιακού μεσαίωνα, απέναντι στο ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου που, χάριν ευφωνίας, ονομάζουν “επενδύσεις”, απέναντι στις καρατομήσεις κι ιδιωτικοποιήσεις των Κοινωνικών δομών- κυρίως στην υγεία, στη παιδεία, στην πρόνοια- η απάντηση που δίνουν είναι: «Ναι, αλλά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα». 

Όμως και οι πλέον αφελείς έμαθαν πια πως δεν εχει εφευρεθεί ακόμα η ατάκα ‘’πασπαρτού’’που απαντάει σε όλες τις εκδοχές της κόλασης, γιατί στην αμετάκλητη (των υποβολέων - τροϊκανών) απαίτηση για καθολική άρση κάθε μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας,που σημαίνει απόλυτη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, το "πρωτογενές πλεόνασμα"δεν αποτελεί ούτε καν, γελοία έστω, απάντηση. 

Το αντίθετο μάλιστα. 
Με τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα θα δημεύονται για ‘’ένα κομμάτι ψωμί’’ (ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να οφείλουν το σύνολο του ανεξόφλητου υπολοίπου) με αποτέλεσμα οι αντικειμενικές αξίες να κατρακυλήσουν στα τάρταρα, συμπαρασύροντας προς την ίδια κατεύθυνση τα Δημόσια έσοδα που αποτελούν Δημοσιονομικό μέγεθος, ενώ οι πλειστηριασμοί δεν θα παράξουν κανένα Δημοσιονομικό όφελος. 

Και επειδή -κατά τον Γκαίμπελς- ακόμα και τα κακογραμμένα παραμύθια, επαναλαμβανόμενα φαντάζουν μεγάλες αλήθειες, στο τερατώδες ψέμα «τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα, είναι κυρίως τα στεγαστικά δάνεια», η απάντηση δίνεται από την τριμηνιαία έκθεση (Γ΄ Τρίμηνο 2013) της Τραπέζης της Ελλάδος, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών έχει διαμορφωθεί στο 27,8% (περίπου 70,3 δις). Αναλυτικότερα, οι καθυστερήσεις ανήλθαν στο 22,9% στη στεγαστική πίστη, στο42,4% στην καταναλωτική πίστη και στο 27,5% στα επιχειρηματικά δάνεια.» 

Τι ακριβώς απαντάτε ‘’παπαγαλάκια’’ μου; 
Κάτι για μετάθεση των ‘’κόκκινων γραμμών και πράσινων αλόγων’’ βλέπουμε, κάτι ''ναι μεν αλλά'' ακούμε, κάτι ''όχι στην πλήρη άρση, αλλά με βάση εισοδηματικά κριτήρια'' διαβάζουμε. Δηλαδή πλήρης αποδοχή της υποδούλωσης στο "Τραπεζικό Γκουαντάναμο". 

Στο Χαϊδάρι, η Δημοτική Αρχή (η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες) αφού μερίμνησαν για την άναρχη τσιμεντοποίηση της πόλης (με βαρύγδουπα προγράμματα για ‘’ήπια ανάπτυξη’’) και τον περιορισμό του περιαστικού πρασίνου (εντάξεις στο σχέδιο πόλης, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, αύξηση του συντελεστού δόμησης, μεταφορά συντελεστού κ.λ.π.) για να αυξήσουν τα έσοδα από τα Δημοτικά τέλη, αφού ουσιαστικά συναίνεσαν στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε δυσθεώρητα, για την υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα, ύψη, τώρα σιωπούν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν μπροστά στην συντελούμενη Ανθρωπιστική καταστροφή. 

Η σιωπή είναι συνενοχή και τα καινοφανή ψελλίσματα περί "ηρωικών πασχόντων συμπολιτών μας" δεν αποτελούν άλλοθι, πολλώ δε μάλλον, κολυμπήθρα του Σιλωάμ εν όψει μάλιστα της επικείμενης Αυτοδιοικητικής κάλπης. 

Πλέον δε σας σώζει τίποτα. 
Να το βάλετε καλά στο νού σας: 
Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει μόνος του στη κρίση. 
Η κοινωνική δυναμική θα ακυρώσει κάθε, ακόμα και σκέψη, για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στο Χαϊδάρι. 

Οι "Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι" και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, μαζί με κάθε πάσχοντα, αδικημένο και αγωνιζόμενο συμπολίτη μας. 

Και κάτι τελευταίο αφού η, για πολλές δεκαετίες, προπαγάνδα σας που έλεγε "οι Προοδευτικοί και Αριστεροί θέλουν να πάρουν τα σπίτια των πολιτών" δεν έπεισε, τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε πως οι Προοδευτικοί και Αριστεροί υπερασπίζονται τα σπίτια του Λαού, που θέλει να αρπάξει το Κεφάλαιο και οι Τράπεζες. 

Συντονίζουμε τη δράση μας με δομές αλληλεγγύης, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και άλλες συλλογικότητες μέσα από την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP» για τη νομοθετική κατοχύρωση της αναστολής των πλειστηριασμών, όπως ισχύει σήμερα, για τρία χρόνια και την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Συμμετέχουμε και καλούμε τους Χαϊδαριώτες να παραβρεθούν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP» την Τετάρτη 11/12 στις 15:00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: